Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Bear Story

Θυμάστε το animation "Bear Story" που είδαμε στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα; Διακρίθηκε με διάφορα βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ, αλλά πριν μερικές μέρες τιμήθηκε και με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας animation μικρού μήκους!

Η υπόθεση της ταινίας: Ένας γέρος αρκούδος πηγαίνει καθημερινά στη γωνιά ενός πολυσύχναστου δρόμου. Στήνει ένα μικρό ξύλινο θέατρο με τσίγκινες κούκλες που φτιάχνει ο ίδιος. Για ένα κέρμα, ο αρκούδος θέτει σε λειτουργία το μηχανισμό, οι μαριονέτες αρχίζουν να κινούνται και μέσα στο κουτί εκυλίσσεται μια ιστορία. Μέσα από το ματάκι, οι περαστικοί βλέπουν τη ζωή ενός αρκούδου του τσίρκου που λαχταράει να δραπετεύσει και να επιστρέψει στην οικογένειά του.

Ο σκηνοθέτης: Ο Γκάμπριελ Οζόριο, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Χιλής και αργότερα ειδικεύτηκε στο 3D animation. Αφού εργάστηκε στη διαφήμιση και σε τηλεοπτικές σειρές, ίδρυσε το δικό του στούντιο, το Punkrobot. Από το 2008 σκηνοθετεί τηλεοπτικές παραγωγές για το παιδικό κοινό. Η ιστορία μιαςαρκούδας είναι η πρώτη του ταινία μικρού μήκους 3D animation.


Trailer BEAR STORY / HISTORIA DE UN OSO from Punkrobot Studio on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου